nieuws

CORONA AAN DE DEUR VAN BAKANJA-VILLE | 2020 04 06
Goede vrienden,
Ja, jullie zitten volop in de crisis! Wij mogen er ons nog aan verwachten. Misschien goed ook want alles komt hier wat trager op gang. Zo hebben we de kans om ons min of meer voor te bereiden.
Lees hier verder het verhaal van Eric Meert

CORONA AAN DE DEUR VAN BAKANJA-VILLE | 2020 03 28
Goede vrienden,
Ja, jullie zitten volop in de crisis! Wij mogen er ons nog aan verwachten. Misschien goed ook want alles komt hier wat trager op gang. Zo hebben we de kans om ons min of meer voor te bereiden.
Lees hier verder het verhaal van Eric Meert

FELICITATIE MUTOTO 10-JARIG BESTAAN  |  2018 12 06
Het wordt duidelijk, het feest van het 10-jarig jubileum van de Stichting Mutoto.nl komt langzaamaan dichterbij.
Links en rechts komen er al felicitaties binnen.
We vinden het natuurlijk leuk om dat hier op de nieuwspagina te vermelden.

06 12 2018
Dag Rien en allemaal 
Zondag is het de grote dag van het  feest van tien jaar bestaan van Mutoto nl. 
Daarom kom ik jullie allemaal feliciteren en nog vele mooie jaren toewensen en een Prachtige Dankdag met veel mensen.
Groetjes Dick Zwarthoed uit Congo


03 12 2018
Beste Rien en medewerkers,
Dank u wel voor de uitnodigingen.
Zal ik die doorsturen naar Hechtel???
Veel sukses. Koko Pol Feijen


02 12 2018
Beste Rien,
Prachtig initiatief!
Dank voor al jullie inzet en sympathie voor onze Werken hier in Congo!
Genegen groeten Manu de Greef

PLAATSEN MACHINES IN LUBUMBASHI  |  2020 01 02
Aan het begin van het nieuwe jaar ontvingen we van Pater Dick Zwarthoed een bericht over de levering en plaatsing van een plaatbuigmachine en een ijzerknipmachine. Mutoto heeft een bijdrage gegeven voor de aanschaf en het transport van beide machines. Ze zijn bestemd voor de lasafdeling van Maison des Jeunes in Lubumbashi.

TIEN JAAR STICHTING MUTOTO.NL  |  PC55  |  2018 12 05
In de week voorafgaand aan 9 december, de dag van het feest, stond er een prachtig artikel in de PC55. Hierin wordt teruggekeken op tien jaar Mutoto.nl. Het is een verslag van een interview dat Rien en Martijn van der Vleuten en Jan Berkvens hebben gegeven.

MUTOTO.NL 10-JARIG BESTAAN   |   2018 12 09
Het gehele jaar 2018 stond bij Mutoto.nl in het teken van het 10-jarig bestaan van de Stichting. We zijn het jaar goed begonnen met een geheel vernieuwde huisstijl en een nieuwe website, laten we het maar een cadeautje aan ons zelf noemen.
Tijdens het gehele jaar heeft u al wat kunnen merken van dit jubileum, maar op 9 december pakken we echt goed uit. U bent natuurlijk van harte welkom die middag in de Recreatiezaal van Kempenland aan de Rondweg 25 in Bladel van 13.00 tot 17.00 uur. Een middag die we doorbrengen met muziek, verhalen, filmpjes, er is een loterij en verder veel verhalen over de Stichting Mutoto.nl.
Komt u ook?
Wij van de Stichting zouden het in ieder geval gezellig vinden.
Tot zondag 9 decemer!

OORKONDE VOOR PATER ERIC MEERT   |   2018 12 03
Deze week kwam er een mail binnen bij Mutoto.nl van Pater Eric Meert. Het ging over de Christoffel Plantin prijs die in oktober is toegekend. Hieronder in het kort zijn reactie die in de mail stond: 

Ja het consulaat van België had me ingeschreven voor de Christoffel Plantin prijs. Om de drie jaar geven ze een prijs aan een Belg in het buitenland die zich op sociaal vlak inzet. Die prijs uitreiking heeft plaats gehad. En ze hebben me een troostprijs bezorgd ik was 4e met een puntje verschil met de derde. Van hen heb ik geen geld gekregen maar de Belgische Ambassade heeft me wel € 1.000,– beloofd.
Groetjes Eric

Vanuit Nederland feliciteren we Eric Meert natuurlijk van harte met zijn prijs. We kunnen alleen maar zeggen dat het zeer verdiend is!

De Christoffel Plantin Prijs is een Belgische prijs die wordt toegekend aan een Belg die bijdraagt tot het prestige van België in het buitenland. Het fonds voor de prijs, vernoemd naar de bekende drukker Christoffel Plantijn, werd gesticht in 1968. Om deze prijs te verdienen moet men een, weinig gekende, Belg zijn en in het buitenland verblijven. De bijdrage moet iets cultureels, artistiek, wetenschappelijk of maatschappelijk zijn die bijdraagt tot de bekendheid van België in het buitenland en die de aandacht verdient. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt en bestaat uit een geldsom en een medaille.
Bron: Wikipedia

DIPLOMA VAN UITMUNTENDHEID VOOR BAKANJA VILLE  |  2018 11 09
Op 9 november 2018 werden er trofeeën voor mensen die zich in 2018 verdienstelijk hebben ingezet voor een sociaal doel. Dit jaar zijn we met Bakanja ville in de prijzen gevallen voor ons werk met opvang van de kinderen van de straat. We mochten de trofee in ontvangst nemen uit de handen van de vereniging Katanga Awards. Het is een mooie erkenning heel de uitreiking werd op TV uitgezonden. We hopen dat de mensen ons hier mee ook nog meer gaan kennen en ons werk gaan appreciëren.

KOOPZONDAG HAPERT   |   2018 10 07
De weersvoorspellingen waren niet echt positief, maar uiteindelijk hebben we een heerlijke zondagmiddag gehad tijdens de Koopzondag van het MKB Hapert. De kraam van Mutoto stond dit keer niet op de vertrouwde plek aan de Markt in Hapert, maar in een tent in de Kerkstraat. Deze zeer strategische plek zorgde ervoor dat eigenlijk iedereen die op de been was, bij onze kraam langs kwam.
Veel mensen kennen het werk van Mutoto inmiddels en komen enthousiast op ons af. Even genieten van een kopje koffie met een heerlijke vers gebakken wafel en natuurlijk wordt er ook nog een praatje gemaakt.
Gelukkig komen er ook nieuwkomers aan de kraam en kunnen we vertellen over het werk van de Stichting. Natuurlijk vertellen we dat de Stichting dit jaar tien jaar bestaat en dat we dat vieren op 9 december van 13.00 - 17.00 uur in de Recreatiezaal RSZK Kempenland, aan de Rondweg 25 in Bladel. Iedereen is welkom, genieten van muziek, zang en filmpjes.
Aangezien de wafels dit keer gratis waren, hebben we er enorm veel moeten bakken. Veel mensen deden een vrijwillige bijdrage voor de Stichting. Dit allemaal samen zorgde ervoor dat we kunnen terugkijken op een prachtige zondag; Iedereen bedankt!

KONINGSDAG 2018  | 2018 04 27
Het werd een prachtige dag die vrijdag van de Koningsdag. De weersverwachtigingen waren niet al te best, maar uiteindelijk kwam zelfs de zon door en werd het een gezellige drukte op de markt in Hapert. Gedurende de hele dag was er voldoende aanloop en hebben we veel mensen verteld over de Stichting en haar werkzaamheden voor de straatjongeren in Congo.
Het jaar 2018 is natuurlijk ook een speciaal jaar voor Mutoto. Precies tien jaar geleden werd we een stichting. Reden voor een feest, vandaar dat we de slingers opgehangen hebben.
We kregen ook nog hoog bezoek aan de kraam. De burgemeester en wethouder van Bladel werden beide getracteerd op een 'zoen'.
Iedereen heel erg bedankt voor de gulle giften. Met deze opbrengst kunnen we weer veel goeds doen.
In onze Nieuwsbrief is prima te volgen wat we allemaal precies doen met de opbrengst. Kijk even op de pagina NIEUWSBRIEVEN of schrijf je in voor een DIGITALE VERSIE van de Nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van het werk van de Stichting Mutoto.nl

KONINGSDAG DE VOORBEREIDINGEN  |  2018 04 27
Op vrijdag 27 augustus wordt alweer de vijfde Koningsdag gevierd. Natuurlijk staan we met een team van Mutoto ook op de markt in Hapert. Maar we doen het dit keer anders dan anders. Niet het bakken van de wafels zoals u gewend bent, maar we staan er met Afrikaanse muntthee, Afrikaanse zoenen en Afrikaantjes. Op ons 'terras' kun je genieten van een kopje verse muntthee. Als je wat koopt bij ons of je doneert een bepaald bedrag, dan krijg je van ons een zoen. De gekochte Afrikaantjes gaan mee naar huis voor in de tuin. 
We zouden het leuk vinden als je een bezoek brengt aan de kraam van de Stichting Mutoto.nl
Tot vrijdag!

VASTENACTIE GELOOFSGEMEENSCHAP AUGUSTINUS  |  2018 04 8
Op zondag 8 april zal Rien van der Vleuten tijdens de dienst van de Geloofsgemeenschap Augustinus aanwezig zijn. De opbrengst van de Vastenactie komt dit jaar geheel ten goede aan de Stichting Mutoto. Tijdens deze dienst zal Rien een brief voorlezen van Pater Manu de Greef uit Lubumbiashi Congo, waarin hij bedankt voor de gift.

2018 03 17  |  ROOSJE VAN ASPERDT
Afgelopen 17 maart is Roosje van Asperdt overleden. Roosje van Asperdt is jarenlang, samen met haar zus Riek, werkzaam geweest op cité de Jeunes in Lubumbashi. Beide zijn zij zussen van de oprichter Gerrit van Asperdt.
Voor degene die het leuk vinden om over Gerrit, Riek en Roosje van Asperdt te lezen, klik hier om naar de nieuwsbrief van april 2011 te gaan. 

2018 02 18  |  OECUMENISCHE LITURGIEGROEP DE KEMPEN
Zondag 18 februari is er een dienst van de Oecumenische Liturgiegroep De Kempen in Eersel. De dienst begint om half elf en heeft als VASTENTHEMA 'Opstaan' 'Een kind staat op'.
De collectes tijdens deze vastenactie gaan dit jaar naar De STICHTING MUTOTO.
Rien van der Vleuten, de voorzitter van de stichting komt tijdens de dienst zijn verhaal vertellen. Een verhaal over het gezin Kabengele met de twee dochters Elise en Cecil. Jeunes et Avenir is een van de projecten die in Lubumbashi Congo al enkele jaren loopt en door Mutoto.nl wordt ondersteund. De meiden staan model voor 50 andere kinderen, waarvoor een gedeelte van het schoolgeld betaald wordt.

2018 01 17  |  VOORLICHTINGSAVOND KVO REUSEL
Film´s, foto´s en verhalen, met en door Rien van der Vleuten, over de reizen naar Congo, de Congolezen en hun (eigen-) aardigheden.
Na de eerste koffiepauze was er tijd en ruimte ingebouwd voor Rien om zijn mooie verhalen te vertellen over de reizen en projecten van Mutoto.nl.
Eerst het serieuze gedeelte van de avond met veel gegevens en cijfers over de verschillende projecten.
Ná de pauze begon met een verhaal en een film over de Afrikaanse stoffen en de oorsprong hiervan. De mooiste en de duurste stoffen blijken zelfs uit ons eigen land te komen (Vlisco Helmond).
De avond werd afgesloten met een mooie serie foto´s van Uzazi.nl onder begeleiding van een nummer van Yves Duteille ´Prendre un enfant par la main het lijflied van de paters Salesianen´. Een gevoelige en zeer mooie afsluiting van een leerzame en onderhoudende avond. Hartelijk dank aan de leden van KVO Reusel voor het steunen van onze stichting en voor jullie gulle gaven.

2018 01 20  |  KERSTACTIE TERMEER MODESCHOENEN
De kerstactie zit er weer op en op zaterdag 20 januari werd de verzegelde bus bij Rien van der Vleuten afgeleverd.
Hij was blij verrast met de leuke respons. "Een erg leuk initiatief van het team van Termeer Modeschoenen uit Sint-Oedenrode. We gaan het bedrag zeker inzetten om in Congo een verschil te kunnen maken.
Hartelijk dank aan iedereen die heeft meegeholpen deze actie tot een succes te maken."

2018 01 07  |  PÈRE POL EVEN IN BELGIË
Toevallig hoorden we dat père Pol uit Kinshasa even op bezoek was in Overpelt. We zijn bij hem op bezoek geweest in het Mariaziekenhuis in Overpelt waar hij (de vooruitzichten zijn een weekje) vertoeft. Het was gezellig, lekker napraten over toen we bij hem op vistite waren in Kinshasa. Na het herstel hoopt Pol weer zo snel mogelijk terug te gaan naar Congo.

2017  12  |  KERSTACTIE TERMEER MODESCHOENEN SINT-OEDENRODE
In de winkel van Termeer Modeschoenen staat een nu nog niet opgetuigde kerstboom. Samen met de klanten willen ze het voor elkaar krijgen dat de boom gevuld wordt met kerstballen. Op de kerstballen staan de kinderkopjes die bij de laatste reis naar Lubumbashi en Kinshasa gefotografeerd zijn. Voor een bepaald bedrag mag de klant een 'bal' in de boom hangen. 
Dus als u samen met Termeer de boom wil versieren, loop dan even binnen bij Termeer Modeschoenen in Sint-Oedenrode.
De opbrengst van deze actie komt geheel ten goede aan de Stichting Mutoto.
Namens de Stichting hele fijne feestdagen gewenst voor het gehele team Termeer en alle goeds voor 2018.
We houden u op de hoogte van het verloop van deze leuke actie!

GOLFCLUB MIDDEN BRABANT ESBEEK  |  2017 10 22
De duim gaat omhoog voor de organisatoren, deelnemers en sponsoren aan de actie ‘Vriendje voor een tientje’ van Golfclub Midden-Brabant in Esbeek.
Regen en wind trotserend brachten zij op zondag 22 oktober 2017 een geweldig mooi bedrag bijeen voor Stichting Mutoto.nl. Aangevuld met giften van al onze donateurs kunnen wij hiermee het verschil maken in Congo.
Hartelijk dank, stichting Mutoto.nl, Hapert

2016 12 | DUIM OMHOOG VOOR DE MEDEWERKERS VAN JASNO SHUTTERS EERSEL
De duim gaat omhoog voor de medewerkers van Jasno Shutters Eersel. Al 6 jaar lang zien zij af van hun kerstpakket. Het mooie bedrag dat daarmee bespaard wordt is al die jaren beschikbaar gesteld aan Stichting Mutoto.nl.
Samen met de giften van onze andere donateurs kunnen wij zo het verschil maken in Congo.
Hartelijk dank!
Stichting Mutoto.nl

2016  12  |  PROTESTANTSE GEMEENTE BLADEL
Op uitnodiging van de Protestantse Gemeente Bladel is op zondag 4 december na de kerkdienst van 10.00 uur in de kerk aan de van Dissellaan te Bladel door Rien van der Vleuten, voorzitter van onze Stichting, een toelichting gegeven op het werk dat door de Salesianen van Don Bosco in Kinshasa en Lubumbashi (D.R. Congo) wordt verricht ten behoeve van een duurzame verbetering van de leefomstandigheden van kansarmen, speciaal jongeren.
Onlangs ontving onze stichting een mooie bijdrage van deze gemeente, waarvoor onze hartelijke dank.

2016  10  |  HAK-POTTEN OP TRANSPORT NAAR LUBUMBASHI
In onze Nieuwsbrief van september 2015 vroegen wij U HAK-potten in te zamelen voor de jam en pindakaas die in Lubumbashi, onder leiding van Oeuvres Maman Marguerite, wordt gemaakt en verkocht. U hebt ruimschoots gehoor gegeven aan onze oproep. Hartelijk dank voor uw hulp.
Indien er opnieuw behoefte is aan HAK-potten melden wij u dat via onze nieuwsbrief.

2016  07  |  PRENDRE UN ENFANT PAR LA MAIN ´LIJFLIED VAN DON BOSCO`
Bij het bezoek aan Père Pol in Kinshasa blijkt deze te beschikken over een gitaar en wordt Ger Baken uitgenodigd wat te spelen. Pol is geroerd door het liedje 'Prendre un enfant par la main' van de Franse zanger Yves Duteil. Pol verheft het ter plekke tot lijflied van Don Bosco en draagt ons op het samen, de avond erna op een bijeenkomst ter gelegenheid van twee jarigen (Nestor en Benoit), ook ten gehore te brengen ... Dat gebeurt de dag daarna inderdaad voor een ca. 50-koppig Franstalig publiek. De bijdrage van 'les Hollandais' wordt zeer op prijs gesteld.

2016  07  |  BEZOEK AAN KINSHASA EN LUBUMBASHI
Van 25 juli tot 9 augustus hebben Rien van der Vleuten, voorzitter, en Ton Swinkels, secretaris, een bezoek gebracht aan diverse projecten van de Paters Salesianen van Don Bosco, die door Stichting Mutoto.nl ondersteund worden.
Zij werden dit keer vergezeld door Martijn van der Vleuten, Gerdy Moolenaar en Ger Baken. In de Nieuwsbrief van november 2016 kunt u uitgebreid lezen over de motieven voor hun bezoek en de ervaringen die zij er hebben opgedaan.

2016 04 | PROTESTANTSE GEMEENTE SINT-MICHIELSGESTEL
Afgelopen zondag was een delegatie van de Stichting Mutoto uitgenodigd om aanwezig te zijn bij een dienst in de Protestanse kerk in Sint-Michielsgestel. Rien van der Vleuten vertelde daar onder andere het verhaal over Gracia. De opbrengst van de collecte van die zondag werd geschonken aan de Stichting Mutoto. Dank je wel protestantse gemeente voor jullie bijdrage! Wilt u ook wat meer te weten komen over Gracia, lees dan even het stuk in de Nieuwsbrief van november 2014

2015  12  |  DE DUIM GAAT OMHOOG
De duim gaat omhoog voor ‘De Vrienden van de Kerststal Bladel’ die de ‘knikengel’ met inhoud gedurende 136 uur zo goed hebben bewaakt, dat een geweldig mooi bedrag voor Stichting Mutoto.nl beschikbaar kwam. Aangevuld met andere giften kunnen wij zo in Congo het verschil maken.
Hartelijk dank!
Stichting Mutoto.nl
bron afbeelding: www.vvvbladel.nl

2015  12  |  MANU DE GREEF
Hier een staaltje van onze schoenmakers (oud leerlingen) op een tentoonstelling in Imara.
Wanneer ik die gasten bezig zie dan kan ik alleen maar dankbaar zijn!
Gerrit van Asperdt zei altijd: "het volstaat dat er ééntje zijn weg gevonden heeft in het leven en al je werk is zeer zinvol geweest!"
Genegen groeten en beste wensen

Manu de Greef

HAKPOTTEN
In Congo Afrika zijn ze, zeer verdienstelijk, jam en pindakaas aan het maken en verkopen.
Daarvoor verzamelen we HAK potten. Graag schoongemaakt en zonder deksel en etiketten a.u.b.! Ook de grotere maat van ± 750 ml is welkom. De deksels kopen wij nieuw en sturen we mee. Laat het weten via info@mutoto.nl of geef de potten af bij Van der Vleuten Schoencomfort aan de Markt 29 in Hapert.
Alvast onze hartelijke dank!
DEZE SUCCESVOLLE ACTIE LOOPT NIET MEER

SPREEKBEURT NICK
Op SBO de Piramide in Bladel was de opdracht een werkstuk te maken over een goed doel. Nick heeft gekozen voor de Stichting Mutoto. Dit is wat de juf ervan vond ... "Wat een leuk onderwerp heb je gekozen voor je werkstuk. Een goed doel dat niet iedereen kent. Je legt alles goed en duidelijk uit in je werkstuk. Je legt bijvoorbeeld uit met wie de stichting in Congo samenwerkt. Daarna leg je ook uit wat paters zijn en wie Don Bosco is. Super knap van je dat dit ook allemaal uitlegt. Ook de informatie over Congo zelf is leuk om te lezen. Je hebt erg je best gedaan. Leuk om te zien dat je zoveel spullen bij je werkstuk hebt gestopt!" Beoordeling GOED.
Namens de Stichting Mutoto proficiat Nick met dit mooie resultaat!


2014  10  |  DAG VAN DE KLANT

Op 5 oktober was Mutoto.nl wederom te vinden in een kraam op de Markt in Hapert. Wat hebben we staan bakken en wat was het druk en gezellig op deze Dag van de Klant.
De opbrengst voor Mutoto was zoals altijd zeer welkom. Er is een bedrag van € 217,– bij elkaar gebakken.
Iedereen bedankt voor de steun en waarschijnlijk zijn we er volgend jaar weer.
Tot dan!

2014 06 | REISVERSLAG CONGO 2014
Van 14 tot 28 juni van dit jaar heeft er weer een reis plaats gevonden naar Congo. Speciale aandacht dit keer voor de straatmeisjes. Een uitgebreid verslag over deze reis kunt u terugvinden in het reisverslag van 2014. Reisverslag 2014. De nieuwsbrief van Mutoto die in december uitkwam, laat nog meer informatie zien betreft de projecten voor de straatmeisjes. Nieuwsbrief december 20.

2013 05 | DONATIE GER BAKEN
Op 16 mei j.l. nam Ger Baken uit Casteren, na 40 jaar trouwe dienst, afscheid van de Rabobank organisatie. Als cadeautip had Ger een bijdrage aan onze stichting voorgesteld. Rien van der Vleuten (voorzitter) en Jan Berkvens (penningmeester) waren op zijn afscheids-receptie aanwezig om de aanwezigen voorlichting te geven over het werk van de stichting in Congo Afrika.
Wij als Mutoto.nl danken Ger voor deze bijdrage en wensen hem, samen met zijn gezin, het allerbeste toe.
Lees meer hierover in de laatste nieuwsbrief

2013  09  |  REIS NAAR CONGO
Zondag 8 september is er een einde gekomen aan de reis naar Congo van 2013. Ton Swinkels verbleef, samen met de voorzitter van Mutoto.nl, Rien van der Vleuten, gedurende drie weken in Congo.
Het gehele reisverslag inclusief de vele foto's is op de site geplaatst en te vinden onder onderstaande link.
Reisverslag 2013

2012  06  |  VOORLICHTINGSMIDDAG
Velen kwamen deze middag luisteren naar de gastspreker uit Congo Pater Manu de Greef.
Wat kwam er zoal aan bod:
• Congo, de Congolezen en hun (eigen)aardigheden
• De kracht die nodig is om te (over)leven
   in de Congolese maatschappij
• Een blik naar de toekomst
Aan het eind van de middag waren velen het er over eens dat het een leerzame bijeenkomst was en dat men door de presentatie van Pater Manu de Greef en Rien van der Vleuten, samen met de film die vertoond werd, een beter beeld heeft kregen van Congo en het werk van Mutoto.nl

2012  12  |  JASNO SHUTTERS
Al voor de vijfde keer op een rij, kiest Jasno Shutters ervoor om geen relatiegeschenken te geven, maar een substantieel bedrag te storten op de rekening van Mutoto. In onze volgende Nieuwsbrief willen we graag extra aandacht besteden aan het bedrijf Jasno Shutters, als dank voor hun enorme steun aan Mutoto.nl.

2012  |  VOETBALLEN ZIJN AANGEKOMEN
In 2011 heeft Mutoto.nl bijgedragen aan de oprichting van een voetbalschool. Tijdens sport en spel zijn er geen verschillen tussen ‘gewone’ kinderen en straatkinderen. Sport verbroedert en leert discipline.
Rucanor Nederland heeft toen een grote partij sportkleding, schoenen en toebehoren voor een zeer speciale prijs aangeboden.
In 2012 hebben we nog 261(!) stuks afgeprijsde lederen Rucanor voetballen aangekocht. Ook deze zending is goed ontvangen. De voorraad wordt goed beheert en kan tot in lengte van jaren gebruikt worden.

2012  07  |  DAG VAN DE KLANT HAPERT
Ieder jaar zijn de vrienden van Mutoto weer te vinden tijdens de Dag van de Klant in Hapert. Zo ook op zondag 7 oktober; gewapend met beslag, wafelijzers, verse munt thee, kerstkaarten, kaarten en kalenders.
Het was een heerlijk zonnige en gezellige dag met uiteindelijk voor mutoto een mooie opbrengst van € 222,40.
Iedereen dank voor de steun en inzet.

2012 07  |  INVESTERING KOOKKETEL 120 LITER
Zoals in de Nieuwsbrief van juli 2012 is te lezen, is een van de investeringen voortkomende uit de reis van afgelopen april, een kookketel van 120 liter. Nu kunnen we melden dat de ketel inmiddels is aangekocht en voor eind juli op transport gezet wordt naar Congo.
Binnenkort kan er dus voor de 100 kinderen op Magone gekookt worden in een nieuwe ketel. Dit gaat een enorme besparing opleveren, maar daarnaast ook een gunstig effect hebben op de natuur. De ketel neemt namelijk de plaats in van het koken op houtskool. Dat betekent dat er minder kaalslag zal plaatsvinden rondom de stad.
Voor meer informatie ga hier naar de Nieuwsbrief

2012 06  |  JOHN WOUTERS PENALTY TOERNOOI
Vorig jaar ging de opbrengst van het John Wouters Penalty Toernooi naar de Stichting Mutoto.nl. Dit jaar ging de opbrengst, van alweer de derde editie van het toernooi, naar Team Brian. Weer was Mutoto.nl aanwezig, dit keer met een eigen team, bestaande uit vier spelers.
Zo af en toe belandde er een bal in het doel. Gelukkig zijn we beter in het runnen van de Stichting Mutoto.nl. Of we volgend jaar weer mee doen ... ???

2012 04  |  REIS NAAR CONGO
Van 3 t/m 13 april 2012 gaat de voorzitter van Mutoto.nl naar Congo. Het doel is lopende projecten ter plekke te begeleiden en in overleg met de paters nieuwe projecten te bekijken die passen binnen de doelstelling van Mutoto.nl 
We proberen u dagelijks op de hoogte te houden met een reisverslag, eventueel gecombineerd met foto's.

2012  |  MERCI BEAUCOUP
In 2010 ontvingen we een concreet verzoek voor onderdelen van een breimachine die gebruikt wordt op ‘la Providence’, een opvanghuis voor meisjes van de straat. De onderdelen zijn gevonden, maar ook hebben we twee stuks (gereviseerde) brei-machines aangekocht en opgestuurd om de activiteiten uit te kunnen breiden.
Afgelopen 2012 ontving Mutoto.nl foto's en een kaart als dankjewel.

2012 05 26  |  JOHN WOUTERS PENALTY TOERNOOI
Op 26 mei zal het derde John Wouters penalty toernooi gehouden. Vorig jaar was de Mutoto.nl degene die een financiële bijdrage voor de voetbalschool in Congo mocht ontvangen. Door de toen fantastische sfeer op dat toernooi, zijn we enorm enthousiast, misschien ook wat overmoedig, geworden en hebben toen al toegezegd dat we de volgende keer met een team op het toernooi zullen verschijnen. 
De opbrengst van het toernooi van dit jaar is voor Team Brian!=

2011 11 01 | MUTOTO.NL NU OOK OP FACEBOOK
Sinds november 2011 is Mutoto.nl ook te vinden op Facebook. Om heel snel op de hoogte te blijven van de allernieuwste informatie kunt u vrienden worden! Met trots kunnen we zeggen dat we al 222 vrienden hebben (januari 2018).
Ga naar de Facebookpagina

2011 12 | NIEUWSBRIEF DIGITAAL
Twee keer per jaar brengt Mutoto.nl een Nieuwsbrief uit. Vanaf nu kunt u zich inschrijven voor een digitale versie van de Nieuwsbrief. Op die manier blijft u op de hoogte van het werk van de stichting.
KLIK HIER
om je in te schrijven.

2011 12 | JASNO SHUTTERS
Voor het vierde jaar op rij, gaan in december 2011 de beste wensen van Jasno shutters uit Eersel weer uit naar onze stichting.
Ze kiezen ervoor om, in plaats van relatiegeschenken, een substantieel bedrag te storten t.b.v. Mutoto.nl. In de nieuwsbrief naar al hun klanten maken zij daar melding van.
Als dank voor deze steun heeft onze stichting een van de eerste teams van de voetbalschool in Congo voorzien van shirtreclame.

2011 07 05 | OPBRENGST SPONSORLOOP MARNIXSCHOOL
Pater Dik Zwarthoed, uit Volendam, heeft 5 juli 2011 een bedrag van € 750,– ontvangen dat de leerlingen van de Marnix basisschool uit Hapert bijeen gelopen hebben met een sponsorloop. Stichting Mutoto.nl heeft dit bedrag aangevuld naar een bedrag van € 2.000,–

2011 16 04 | JOHN WOUTERS PENALTY TOERNOOI
Onder een stralend blauwe hemel werd op 4 juni 2011 het tweede John Wouters Penalty toernooi georganiseerd door VV Hapert. Met Afrikaans aandoende temperaturen en de stichting Mutoto.nl als goed doel verbonden aan deze dag, kan iedereen terugkijken op een geslaagd evenement.

2008 10 23 | BASISSCHOOL DE BREMBOCHT
Op dinsdag 23 oktober 2008 organiseerde Basisschool de Brembocht uit Veldhoven 'Werelds Culinair'. Een avond met hapjes uit alle delen van de wereld.
Elk klaslokaal had een verschillend landenthema met de daarbij behoorde hapjes. Deze hapjes werden verkocht en de opbrengst hiervan ging naar Stichting Mutoto.nl
Een fantastisch initiatief met een geweldige opbrengst. Stichting Mutoto.nl verdubbelt dit bedrag en zal er voor zorgen dat het in het geheel besteed wordt aan opvang en onderwijs van dakloze en kansarme leeftijdgenootjes in Congo.